latinica  ћирилица
03/09/2024 |  08:47 ⇒ 09:08 | Аутор: РТРС

Фонд ПИО позвао кориснике породичне пензије да доставе потврду о редовном школовању

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске обавјештава кориснике породичне пензије - дјецу на редовном школовању да у току мјесеца септембра и октобра, за школску 2024/2025 годину, врши обезбјеђивање и евидентирање потврде о редовном школовању.
Фонд ПИО - Фото: РТРС
Фонд ПИОФото: РТРС

- За дјецу кориснике породичне пензије, узрасне доби 15-19 година, који похађају средњу школу потврду о редовном школовању потребно је доставити Фонду ПИО, најкасније, до 23. септембра 2024. године. За дјецу кориснике породичне пензије, студенте, узрасне доби 19-26 година, потврду о редовном школовању потребно је доставити до 24. октобра 2024. године. За достављање школске потврде за студенте Фонд ће позив поновити још једном, у току мјесеца октобра 2024. године - наводи се у саоопштењу Фонда ПИО.

Фонд ПИО позвао је кориснике породичне пензије - дјецу на редовном школовању да школску потврду доставе благовремено у најближу пословницу Фонда ПИО, за кориснике у Републици Српској, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би се исплата породичне пензије могла вршити редовно и без прекида.

О обавези достављања потврде о редовном школовању Фонд кориснике обавјештава и путем писане поруке на чеку приликом исплате пензије за мјесец август и септембар 2024. године.

- Недостављање потврде о редовном школовању, у наведеном року, представља да се дијете - корисник породичне пензије више не налази на редовном школовању, након чега се врши обустава исплате породичне пензије. За достављене школске потврде Фонд ПИО, у оквиру законског поступања, задржава право да изврши провјеру исправности код  школе или факултета, као издаваоца тог документа - додаје се у саопшптењу.