latinica  ћирилица
29/08/2024 |  13:33 ⇒ 13:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Стојковић: Без спекулација, Влаховић, Митровић и Милинковић-Савић јавили да не могу

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић рекао је данас да нема простора за спекулације и да су се репрезентативци Душан Влаховић, Александар Митровић и Сергеј Милинковић-Савић јавили из оправданих разлога да неће моћи да играју за "орлове" на наредне двије утакмице.
Драган Стојковић Пикси (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

- Што се тиче Влаховића, Сергеја и Митра ствари су врло једноставне. Влаховић ме је звао, рекао да има породичне проблеме, у то не улазим и надам се да ће то што има ријешити на позитиван начин, што му искрено желим. Митровић и Сергеј практично све вријеме играју у Ал Хилалу под повредама. Момци су се јавили, причали смо, разумијем све, хоће да искористе вријеме како би те повреде санирали - рекао је селектор Стојковић, а преноси Фудбалски савез Србије.

Објаснио је селектор и шта мучи фудбалере Ал Хилала.

- Код Митровића је проблем задња ложа, код Сергеја бол у леђима, игра под ињекцијама, мислим да је ријеч о пршљену. Обзиром на то да смо склони различитим спекулацијама, овим желим да нагласим да нема простора за тако нешто. У понедјељак је конференција за медије на којој ћемо разговарати детаљније о многим темама, као и о нашим циљевима у Лиги нација, али прије свега припреми за утакмице у квалификацијама за Свјетско првенство. Одлазак на треће велико такмичење у низу биће наш приоритет у наредном периоду - закључио је Стојковић.

Послије отказа Митровића, Влаховића и Милинковић-Савића селектор Стојковић ће коначан списак играча на које ће рачунати у прва два меча Лиге нација објавити у петак, 30. августа.

Србија на старту групе А4 Лиге нација 5. септембра дочекује браниоца титуле у том такмичењу и актуелног првака Европе Шпанију, а три дана касније гостује у Копенхагену против Данске, селекције која је елиминисала "орлове" са ЕП ремијем без голова у мечу посљедњег кола групе Ц.