latinica  ћирилица
29/08/2024 |  10:38 ⇒ 10:39 | Аутор: СРНА

Ухапшен мушкарац код кога је пронађено оружје и муниција

Мушкарац из Осмака чији су иницијали П.К. ухапшен је због сумње да је починио кривична дјела насиље у породици или породичној заједници и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, саопштено је данас из Полицијске управе Зворник.
Хапшења - Фото: СРНА
ХапшењаФото: СРНА

Припадници Полицијске станице Осмаци, радећи на документовању кривичног дјела насиље у породици или породичној заједници, на основу наредбе Основног суда Зворник, а уз претходну сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, извршили су претрес куће и возила које користи П.К.

У претресу је пронађен и привремено одузет аутомат М-56, шест оквира М-56, дрвени кундак за пушку М-70, седам оквира за пушку М-70, борбени рап за муницију, пет комада ручне дефанзивне бомбе М-52, ручна дефанзивна бомба М-93, 10 комада ручне офанзивне бомбе и 866 комада муниције различитог калибра.

Претрес је извршен јуче, а осумњичени је доборовљно предао аутоматску пушку.

Против ово лица биће поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима насиље у породици или породичној заједници и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја надлежном тужилаштву.