latinica  ћирилица
27/08/2024 |  15:05 ⇒ 15:07 | Аутор: СРНА

У сриједу умјерено облачно с локалним пљусковима

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, док су локални пљускови и грмљавина могући послије подне у већем дијелу земље.
Облачно и сунчано - Фото: РТРС
Облачно и сунчаноФото: РТРС

Ујутру је уз ријеке и по котлинама могућа пролазна магла. Током првог дијела дана промјенљиво облачно уз сунчане периоде, на сјеверу сунчаније.

Послије подне врло топло уз развој облака у брдско-планинским предјелима од југозапада ка истоку који ће се ширити ка југу, те условити кишу и локалне пљускове са грмљавином. Локално су могуће и непогоде у виду обилнијих падавина и појава града, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На сјеверу су могући локални развоји који ће условити краткотрајну кишу или пљусак. Увече престанак падавина и разведравање.

Вјетар слаб сјеверни и сјевероисточни. Јутарња температура ваздуха од 17 до 23, на југу до 26, а дневна од 27 до 33, на југу до 37 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Данас је било сунчано вријеме уз умјерену облачност. У централним, источним, западним подручјима су забиљежени пљускови и грмљавина.