latinica  ћирилица
26/08/2024 |  13:45 ⇒ 15:47 | Аутор: РТРС

У пожару у Градишци смртно страдало лице; Апел грађанима да не пале ватру на недозвољеним мјестима

Полицијској управи Градишка, пријављено је да је дошло до пожара на пољопривредној парцели у мјесту Дубраве, град Градишка, те да се на истој налази беживотно тијело непознатог мушког лица.
Пожар - Фото: РТРС
ПожарФото: РТРС

- Пожар је угашен од стране припадника Професионалне ватрогасно - спасилачке јединице Градишка, а увиђај на лицу мјеста 25. августа 2024. године око 16.00 часова,извршили су полицијски службеници ПУ Градишка у присуству дежурног мртвозорника Јавне здравствене установе "Дом здравља" Градишка - саопштено је из ПУ Градишка.

Како се у саопштењу додаје, увиђајем је утврђено да је лице А. Ћ. из Градишке вршило паљење ниског растиња, након чега се пожар проширио на пољопривредно земљиште кукуруза, те је највјероватније услијед гушења димом и задобијених опекотина смртно страдало.

- О свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се након комплетирања предмета достави извјештај о предузетим мјерама и радњама - додаје се у саопштењу.

Полицијска управа Градишка позива грађане да се придржавају законских одредаба, да не пале ватру на недозвољеним мјестима, не остављају упаљену ватру без надзора и не уништавају природу, јер мала непажња може имати велике посљедице.

У случају неконтролисаног ширења ватре потребно је одмах о томе обавијестити ватрогасце на број 123 и полицију на број 122.