latinica  ћирилица
25/08/2024 |  11:40 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Културно-умјетнички програм "Снага јединства" у част Петру Кочићу (ФОТО/ВИДЕО)

Завршни дан обиљежавања 59. "Кочићевог збора". У Стричићима код Бањалуке у току је културно-умјетнички програм "Снага јединства" у част Петру Кочићу на којем присуствује предсједник Милорад Додик, премијер Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић и Никола Селаковић изасланик предсједника Србије Александра Вучића, делегације града Бањалука, СНСД-а и СПС-а и бројни грађани.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Предсједник Додик поручио је да се Кочић борио за истину, правду и отаџбину али и да је српски народ сво вријеме у сталној борби за истину правду и отаџбину.

Претходно су у цркви Успенија Пресвете Богородице служени литургија и помен Петру Кочићу и његовом оцу Герасиму, а код Споменика погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата одата је почаст јунацима отаџбине и положени вијенци.

Програм 59. "Кочићевог збора" одржава се од 22. до 25. августа у Београду, Бањалуци и Стричићима под покровитељством предсједника Републике и Владе Републике Српске.

Фото: РТРС

"Кочићев збор" свечано је отворен у петак у бањалучком Парку Петар Кочић, док је четвородневна манифестација почела дан раније у Београду, гдје су положени вијенци и цвијећа на гроб и споменик Петру Кочићу, те одржано књижевно вече "Змијање у Београду, Српска у Србији".