latinica  ћирилица
24/08/2024 |  15:25 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

Башевић позвао институције да истраже Бјелицине најаве његовог хапшења

Посланик у Народној скупштини Републике Српске и директор Шумског газдинства"Романија" Страхиња Башевић рекао је да лажима и клеветама пласираним на порталима које, како каже, контролише начелник Сокоца Милован Бјелица, од њега покушавају направити криминалца, те позвао институције да реагују.
Страхиња Башевић, конференција за новинаре - Фото: СРНА
Страхиња Башевић, конференција за новинареФото: СРНА

Башевић је истакао да је добио информације да је Бјелица у више наврата на Сокоцу и у Источном Сарајеву рекао да ће "припадници Агенције за истрагу и заштиту упасти" у соколачко ШГ "Романија" и његову породичну кућу, те га ухапсити у понедјељак и најкасније сљедеће седмице "уз одређивање притвора од мјесец дана".

- Циљ је моја елиминација и како је Бјелица рекао, трајно рјешење за Страхињу Башевића - истакао  је Башевић.

Додао је, да је на више локација, пред људима који ће то потврдити када буде потребно, рекао да је припрему за хапшење урадио посредством "својих људи" у институцијама, Тужилаштва, Суда и Сипе.

Башевић је позвао све институције да дају одговор на питање "да ли једна институција као што је Сипа, која ради на заштити свих грађана, може бити инструмент обрачуна политичке природе између два човјека".

Затражио је да представници битних институција у Републици Српској и БиХ изађу у јавност и кажу ко су "ти људи" начелника општине Соколац и да ли уопште постоје "наши" и "његови" људи који раде тако одговорне послове у институцијама које треба да раде на заштити свих грађана подједнако у једној демократској земљи.

Башевић је рекао да Шумско газдинство "Романија", на чијем је челу, дуго година остварује најбоље резултате у Јавном предузећу "Шуме Републике Српске", те да редовно измирује све обавезе према запосленима, добављачим и извођачима радова.