latinica  ћирилица
23/08/2024 |  09:19 ⇒ 09:20 | Аутор: РТРС

ПУ Зворник: Пронађена два беживотна тијела на обали ријеке Дрине

Два беживотна тијела лица која су највјероватније афроазијског поријекла пронађена су 22. августа на обали ријеке Дрине, на подручју општине Братунац, саопштено је из Полицијске управе Зворник.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Њихов нестанак је након превртања чамца на ријеци Дрини, у мјесту Орлица, општина Братунац, пријављен Полицијској станици Братунац истог дана око 05.20 часова.

Полицијска станица Братунац је исти дан око 11.05 часова запримила пријаву од стране припадника Територијално ватрогасне јединице Братунац да је на обали ријеке Дрине, у мјесту Красанпоље, општина Братунац, пронађено беживотно тијело мушкарца, наводи се у саопштењу.

Такође, наведеној полицијској станици је поменутог дана око 14.00 часова пријављен проналазак још једног беживотног мушког тијела на обали ријеке Дрине, у мјесту Залужје, општина Братунац.

Полицијски службеници Полицијске станице Братунац су у присуству мртвозорника Јавне здравствене установе Дом здравља Братунац, извршили увиђаје на поменутим локалитетима.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини који је наложио вршење обдукције која ће бити обављена у Јавној здравственој установи Завод за судску медицину у Бијељини.

Све даље мјере и радње предузимаће се по инструкцијама и надзором поступајућег тужиоца.

У току је рад на проналаску осталих лица која су нестала приликом превртања чамца у ријеци Дрини.