latinica  ћирилица
22/08/2024 |  12:27 ⇒ 15:02 | Аутор: РТРС

Потрага за мигрантима у Дрини, пронађено и пето тијело (ВИДЕО)

Припадници Републичке управе цивилне заштите пронашли су и пето тијело мигранта у ријеци Дрини код Братунца, гдје се рано јутрос преврнуо чамац са тридесетак миграната, потврдио је директор Управе Борис Трнинић.
Дрина, утопљени мигрант - Фото: РТРС
Дрина, утопљени мигрантФото: РТРС

Трнинић је додао да се потрага за мигрантима наставља.

Од 30 миграната, колико их је чамцем покушало прећи из Србије у БиХ, њих 15 изашло је на обалу.

На захтјев општине Братунац на терену су ватрогасно спасилачке јединице из Братунца тима Републичке управе цивилне заштите за спашавање на води.

Из Граничне полиције БиХ саопштено је да је Тужилаштво БиХ обавијештено о данашњем кријумчарењу илегалних миграната на ријеци Дрини и да се чини све да се утврде чињенице и предузимају мјере и радње на расвјетљавању овог догађаја.

У саопштењу се додаје да су непознате особе на подручју општине Братунац покушале прокријумчарити из Србије у БиХ већи број илегалних миграната и да је, према за сада расположивим информацијама, дошло до превртања чамца у којем се налазио већи број миграната.

Догађај су, како се наводи, евидентирали припадници Граничне полиције БиХ, предузимајући редовне активности надзора границе.

У Полицијској управи Зворник речено је да је полиција задржала 14 миграната за које је утврђено да су из Марока, а који су једним од чамаца кријумчарени Дрином код Братунца, док се други чамац преврнуо.

У чамцу који се преврнуо било је 30 миграната, који су покушали прећи из Србије у БиХ, од којих је 15 изашло на обалу.