latinica  ћирилица
21/08/2024 |  07:37 ⇒ 07:38 | Аутор: СРНА

Без посебних ограничења у саобраћају, опрезно када падне киша

Посебних ограничења у саобраћају јутрос нема, али најављени пљускови и брз прелазак са сувих на мокре коловозе утичу на безбједну вожњу због чега се возачима савјетује да буду опрезни и држе одстојање, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Ауто-пут - Фото: РТРС
Ауто-путФото: РТРС

Измјене су на дионицама гдје трају радови.

Измјене у саобраћају, због радова, су на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина, у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у мјесту Саставци, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље-Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три" и "Строгоник" измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград и Међеђа-Бродар у тунелу "Котва два", на Бродар-граница Републике Српске и Србије у тунелу "Трговишта" и " Добро Поље-Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене".

До повремене обуставе због минирања терена долазиће на дионици регионалног пута Добој-Модрича у Костајници.

На регионалном путу Руданка-Станари, у Љесковим водама, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице-Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Због клизишта забрањен је саобраћај на регионалном путу дионица Стари Угљевик-Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

У Федерацији БиХ на дионици пута Тузла-Челић због деминерских радова до 16.00 часова саобраћај се обуставља у трајању до 30 минута, а пропуштање возила траје 15 минута. Минерски радови актуелни су и на улазу у Босанску Крупу из правца Бихаћа, а обуставе су 15-минутне.

Планирано је да се данас наставе радови на дионици магистралног пута у Беговом Хану /Немила-Жепче/, због чега се могу очекивати застоји и успорен саобраћај. До краја седмице радови ће се изводити и на дионици Лијешница-Каруше.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања нису дужа од 30 минута.

До краја августа, за међународни путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац на путу Гацко-Никшић.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.