latinica  ћирилица
15/08/2024 |  23:41 ⇒ 23:59 | Аутор: РТРС

Историјски успјех Борца - осигурана групна фаза у Европи (ФОТО)

Фудбалери бањалучког Борца пласирали су се у четврто претколо Лиге Европе, пошто су у реваншу трећег преткола били успјешнији од екипе Ки Клаксвик резултатом 3:1 (1:0). Након што су Бањалучани поражени прије седам дана у Торшавну, укупан резултат за клуб из Платонове улице био је 4:3.
Играчи Борца - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Играчи БорцаФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Борац ће у плеј офу за групну фазу Лиге Европе играти против мађарског Ференцвароша, док ће представник Фарских Острва за групну фазу Лиге конференција играти са бољим из сусрета Хелсинки - Дечић.

"Црвено-плави" дошли су у вођство у 17. минуту сусрета, а веома лијеп гол након корнера постигао је Срећковић.

Домаћи тим је извео кратки корнер, а уиграну комбинацију одличним шутем завршава крилни нападач бањалучког клуба резантним ударцем у "малу" мрежу.

У 50. минуту шок за Борац - Фарани поравнавају након корнера, а Дени Павловић је стријелац за Клаксвик и изједначење на 1:1.

Нова радост за Бањалучане десила се у 82. минуту утакмице.

Стефан Савић фантастичним голом враћа Борац у игру. Резултат на семафору био је 2:1.

Играли су се продужеци на Градском стадиону, а у другом минуту истог ерупција одушевљења код играча, навијача и стручног штаба Борца.

Барт Мајерс погађа главом за вођство Бањалучана од 3:1, што ће се на крају испоставити као коначан резултат, и онај који екипу Младена Жижовића води најмање у групну фазу Лиге конференција, што је један од најбољих резултата у историји клуба из Града на Врбасу јер ће имати загарантованих осам утакмица у групној фази, четири код куће и четири у гостима.