latinica  ћирилица
15/08/2024 |  23:14 ⇒ 23:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Фудбалери Партизана елиминисани из Лиге Европе, селе се у Лигу конференција

Фудбалери Партизана елиминисани су из Лиге Европе и селе се у Лигу конференција пошто су у реванш мечу одиграли неријешено 2:2 против Лугана послије продужетака, а у регуларном току "црно-бели" су побиједили 2:1.
Лугано - Партизан (Фото: EPA/PETER KLAUNZER) -
Лугано - Партизан (Фото: EPA/PETER KLAUNZER)

Партизан је повео у 44. минуту, Ксандер Северина је додао лопту до Гајаса Захида, а Норвежанин је направио финту, па прецизно шутирао под пречку са око 18 метара.

Домаћин је изједначио на старту другог полувремена, Ренато Штефен је у 48. минуту постигао гол.

У 67. минуту капитен Партизана Светозар Марковић враћа предност вицешампиону Србије. Марковић је дао гол ударцем главом са друге стативе послије корнера који је извео најбољи играч утакмице Захид.

Поништио је тим голом Партизан минус из првог меча у ком је Лугано побиједио 1:0.

Лугано је могао до изједначења у 82. минуту, али је послије корнера Мохамед Махмуд погодио пречку.

Партизан је од 87. минута имао играча више, дефанзивац Албијан Хајдани је искључен због друге јавне опомене, али играч више у наредних четрдесетак минута није помогао изабраницима Александра Станојевића.

У 111. минуту и са играчем мање Лугано стиже до изједначења, Мохамед Махмуд је постигао гол вредан европске јесени јер швајцарски клуб сад има загарантованих још најмање 10 европских мечева, чак и ако испадне од Бешикташа у плеј-офу Лиге Европе.

Партизан ће сљедећег четвртка без присуства публике, због нове казне УЕФА, дочекати Гент у првом мечу плеј-офа Лиге конференција. Гент је вечерас послије продужетака елиминсао Силкеборг побједом 3:2 (2:2 у регуларном току).