latinica  ћирилица
15/08/2024 |  17:21 ⇒ 17:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Микец: Освајање златне медаље на ОИ је осјећај који не може да се опише

Репрезентативац Србије у стрељаштву Дамир Микец рекао је да освајање златне медаље на Олимпијским играма осјећај који не може да се опише.
Дамир Микец (фото:  TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ bs) -
Дамир Микец (фото: TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ bs)

Микец је у пару са Зораном Аруновић освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Паризу у такмичењу микс парова у дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара. Они су у финалу били бољи од турског пара Севал Илајда Тархан/Јусуф Дикеч резултатом 16:14.

Он је рекао да је само гледао на чију страну ће резултат да превагне.

- Кад сам видио да је код нас, то је била ерупција, бацио сам све живо, ми се бацили на под. Злато је осјећај који не може да се опише. Ни пола сата касније нисам знао шта је Зорана опалила - испричао је Микец за Тањуг.

Он је додао и да се прије сваког хица смирује техникама дисања, али да прије финалног пуцања у Паризу то није могао већ се осјећао као да ће "срце да му искочи".

- Кад ти се скупи све у један моменат, све што си до сада радио стане у 50 секунди. Ја сам себе потпуно убједио да ће посљедњи хитац да буде одличан. Више сам се за то припремао јер је то одлучивало шампиона и рекао сам себи "ајмо степеницу више" - изјавио је Микец.

Олимпијски шампион је испричао да је број његове акредитације имао значење за њега, да му је био као амајлија јер га је подсјећао на покојну мајку. Због ње је и почео да тренира стрељаштво, на његовој акредитацији за ОИ је писало 56 што је њено годиште, али и мјесец њеног рођења - 01.

Микец је носио заставу Србије на затварању ОИ у Паризу. Пошто је дошао међу привима у Париз, дочекао је сваког спортисту из Србије у Олимпијском селу.

- Цијели народ је толико дуго чекао Нолета, он је наш најбољи спортиста. Најбољи амбасадор. Гдје год да отпутујете и кажете Србија, сви кажу - Ђоковић. Присуствовати оваквој историји, хвала јој на томе - додао је олимпијски шампион.

Српски стријелац је поручио да ће покушати да се нађе на сљедећим ОИ у Лос Анђелесу 2028. године.

- Није Лос Анђелес далеко. Вријеме лети, надам се да ћу се квалификовати за шесте Игре и на тај начин исписати историју свог спорта - закључио је Микец.