latinica  ћирилица
15/08/2024 |  16:03 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

"Додијељена механизација олакшаће рад пољопривредника" (ВИДЕО)

Купрес у Републици Српској је еколошка општина јер се становници највише баве органском производњом, а пољопривредна механизација која је додијељена у оквиру пројекта "Подручја са природним ограничењима у БиХ" знатно ће олакшати услове за бављење пољопривредном производњом, изјавио је помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Горан Бурсаћ.
Додјела механизације, Купрес - Фото: РТРС
Додјела механизације, КупресФото: РТРС

Вриједност пољоппривредне механизације износи 100.000 КМ. Пољопривредници кажу до сада нису имали могућност да сами набаве овако скупе прикључке који ће им значајно олакшати рад.

Становници Купреса ће добити значајну помоћ јер ће савремена пољопривредна механизација олакшати живот и рад и проширити производњу .

Додјели су присуствовали представници министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Бурсаћ је нагласио да је ово значајна помоћ за становнике тог краја.

- Купрес је општина са веома ограниченим природним ресурсима, налази се на великој надморској висини и бављење пољопривредном на таквим подручјима је отежано, тако да ће ово значајно олакшати и побољшати услове рада члановима задруге која ће бити корисник средстава из овог пројекта - рекао је Бурсаћ.

Бурсаћ је изразио задовољство што ће становници Купреса добити ову значајну помоћ.

- То је резултат активности ресорног министарства које предузима како би грађанима био олакшан живот и рад - навео је Бурсаћ.

 

У пројекат су као пилот -подручја у Српској укљчене општине Купрес,Берковићи, Братунац, Рудо и Доњи Жабар.

Пољопровредници задовољни донацијом, а из министарства кажу да ће кроз разне пројекте и даље подржавати мале привреднике и пољопривреднике.