latinica  ћирилица
15/08/2024 |  15:32 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Пожар код Модриче угашен заједничким напорима ватрогасаца и Рафинерије уља Модрича (ВИДЕО)

Пожар код Модриче угашен заједничким напорима ватрогасаца и Рафинерије уља Модрича, саопштила је данас Оптима група.
Модрича пожар - Фото: РТРС
Модрича пожарФото: РТРС

- Јуче око 15.30 часова Територијална ватрогасно-спасилачка јединица Модрича је доставила информацију о избијању пожара у близини Новог насеља, те је затражена помоћ у гашењу пожара од Привредне ватрогасно-спасилачке јединиц Рафинерије уља Модрича - подсјетили су из Оптима групе.

Као помоћ Територијалној ватрогасној-спасилачкаој јединици Модрича на мјесто пожара упућено је ватрогасно возило из Рафинерије уља Модрича са три ватрогасца.

- Пожар је иницијално стављен под контролу и угашен око 19.00 часова, међутим око 21.30 часова, ТВСЈ Модрича се поново обратила за помоћ, наводећи ширење пожара према локалитету гудронске јаме - наводи се у саопштењу.

На локацију су овог пута одмах упућена два возила Рафинерије уља Модрича, као и додатно ватрогасно возило из Рафинерије нафте Брод гдје је заједничким дјеловањем са Ватрогасном службом Општине Модрича пожар стављен под контролу.

Ватрогасне екипе су остале и након гашења пожара да врше ватрогасно дежурство.

- Локалитет јаме је кориштен за складиштење гудрона у периоду од 1967. године до 1996. године, док се у последњих 25 година не врши одлагање рафинеријског отпада - истакли су из Оптима групе.