latinica  ћирилица
15/08/2024 |  15:27 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Ватра тиња на дивљој депонији у Дуратовцима код Котор Вароша; Узрок пожара људски фактор (ВИДЕО)

Ватра тиња на дивљој депонији у Дуратовцима код Котор Вароша. Припадници Територијалне ватрогасне јединице ове општине и Ватрогасно-спасилачке бригаде Бањалука су на терену. Из Комуналног предузећа "Бобас" нагласили су да је узрок пожара људски фактор.
Котор Варош депонија - Фото: РТРС
Котор Варош депонијаФото: РТРС

Већ трећи дан ватрогасци гасе пожар на нелегалној депонији у Дуратовцима.

Површински дио пожара угашен је више од 70 одсто. Пожар је и даље активан и тешко да ће бити под контролом прије викенда.

- Да би се довело у прихватљиво стање, да смањимо на 80 одсто задимљености требаће више дана јер тешка механизација не може још ући због тешке задимњености, па када се створе услови онда мора доћи до прекопавања те ужарене масе и засипања земљом - изјавио је шеф Територијалне ватрогасне јединице Котор Варош Данијел Ђурић. 

На терену су тренутно четири возила која покушавају угасити пожар.

- Значи нам много помоћ града Бањалука јер овдје је једини начин доношење велике количине воде и натапање. Пресјецање, прављење парцела. Настојимо да овај дио што је захваћен да одсјечемо од остатка депоније да не дође до погоршања и повећања задимљености и опасности по грађане, а и саме нас - рекао је Ђурић. 

Нелегална депонија у Дуратовцима удаљена је три километра од центра Котор Вароша, а мјештани из кућа излазе само ако морају.