latinica  ћирилица
15/08/2024 |  13:54 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Републичка инспекција: Базени у бањалучком Водоводу дјелују запуштено и неуредно (ФОТО)

Из Републичке управе за инспекцијске послове саопштено је да је извршена ванредна инспекцијска контрола Водовода а.д. Бањалука, Српске Топлице, од стране републичких инспектора за храну заједно са представником Института за јавно здравство Републике Српске, гдје је утврђено да вода која се налази у инфилтрационим базенима на основу органолептичког, односно визуелног прегледа дјелује доста запуштено и неуредно из разлога присуства алги и осталих нечистоћа.
Базени Водовода а.д. Бањалука - Фото: РТРС
Базени Водовода а.д. БањалукаФото: РТРС

- Овим путем предлажемо и укључивање Министарства здравља Републике Српске у заједничким акцијама. Такође напоменућемо да су приликом контроле оба погона фабрике за прераду воде прегледана - истакао је Славиша Вукојевић, главни републички инспектор за храну.

Базени- бањалучки Водовод (Фото: Уступљена фотографија)

Наводи да су инспектори изашли на терен и утврдили да се поред Врбаса, у дијелу који припада бунарском систему, налази осам инфилтрационих базена, односно таложница, који служе за вјештачко обогаћивање тла водом, да не би дошло до пресушивања базена.

Базени, Водовод Бањалука (Фото: Уступљена фотографија)

Из Института за јавно здравство речено је да је по налогу Инспектората Српске узет узорак из базена и да је анализа у току.