latinica  ћирилица
15/08/2024 |  12:57 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Добој: Пронађена већа количина дроге, ухапшени повриједио полицајце (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске управе Добој лишили су слободе лице И.З. из Добоја у акцији "Army" због основа сумње да је извршило кривична дјела неовлаштене производње и промета опојних дрога, спречавања службеног лица у вршњу службене радње и давања мита.
Дрога - Фото: Уступљена фотографија
ДрогаФото: Уступљена фотографија

- На основу наредбе Основног суда у Добоју извршен је претрес наведеног лица као и објеката и возила које користи, приликом чега је пронађено и одузето 41 пакетић и једна врећица са садржајем бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу "спид" укупне тежине од 1.015 грама, дититална вага за прецизно мјерење, новац у разним апоенима у укупном износу од 1.928 КМ и други предмети - наводи се у саопштењу ПУ Добој.

Фото: Уступљена фотографија

Како се у саопштењу додаје, приликом реализације наведених активности, односно приликом лишења слободе лице је пружало активни отпор, те су полицијски службеници задобили тјелесне повреде. Такође, наведено лице је полицијским службеницима нудило новац да пропусте радњу који су били дужни да изврше.

- Након криминалистичке обраде наведено лице ће уз извјештај о извршеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет опојних дрога и спречавање службеног лица у вршњу службене радње, бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој, док ће Републичком јавном тужилаштву бити достављен извјештај о извршеном кривичном дјелу давање мита - додаје се у саопштењу.