latinica  ћирилица
15/08/2024 |  12:26 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

У акцији "Дрога" откривено 46 стабљика индијске конопље (ФОТО)

Припадници Јединице граничне полиције БиХ Велика Кладуша, у мјесту Мутник Вилићи у граничном појасу на подручју општине Цазин, у оперативној акцији "Дрога 2024" открили су засад опојне дроге индијске конопље.
Заплијењене стабљике индијске конопље - Фото: Уступљена фотографија
Заплијењене стабљике индијске конопљеФото: Уступљена фотографија

- Током оперативне акције, која је спроведена 14. августа 2024. године, заплијењено је 46 стабљика опојне дроге индијске конопље висине од пола до скоро три метра висине. Ухапшен је и једно лице, иницијала М.В. (1981.) - наводи се у саопштењу Граничне полиције БиХ.

Фото: Уступљена фотографија

У саопштењу се додаје да због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело "неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога", о догађају су обавијештени дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона и судија за претходни поступак Општинског суда у Цазину, према чијим су наредбама извршени претрес куће и помоћних објеката, које користи осумњичена особа, те привремено одузете стабљике индијске конопље.

- Против осумњиченог М.В. бит ће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу "неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога" Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона - додаје се у саопштењу.

Фото: Уступљена фотографија

Подршку у реализацији наведених активности припадницима Јединице ГПБиХ Велика Кладуша пружили су припадници Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.