latinica  ћирилица
15/08/2024 |  11:49 ⇒ 11:50 | Аутор: СРНА

Пожар у Националном парку "Сутјеска" слаби

Три хеликоптера и људство са тла настављају борбу са ватром у високој шуми Националног парка "Сутјеска" и пожар на овом локалитету слаби, а ватрогасци настоје да искористе вријеме док вјетар не ојача како би дјеловали ефикасније, наведено је у извјештају Републичке управе цивилне заштите.
Тјентиште - гашење пожара - Фото: РТРС
Тјентиште - гашење пожараФото: РТРС

Пажња хеликоптера из Србије и Републике Српске и људи на тлу усмјерена је на локалитет Суве, док су на Зеленгори ангажовани ватрогасци из Фоче, Источне Илиџе, припадници Републичке управе цивилне заштите Српске, Спасилачке службе "Волф" из Фоче, као и радници НП "Сутјеска".

Дио ваздухоплова упућен је у Билећу на гашење тамошњег пожара на потезу Крстаче-Граница-Подгорје, а претходно су противпожарни тимови на терену одбранили од пламена куће у селу Симијова.

Пожар на планини Баба, у општини Билећа, и даље је активан на неприступачном терену, а ватрогасци и мјештани спремни су да реагују ако се линија пожара примакне кућама.

Пожар у Модричи, у близини Рафинерије уља је под контролом, а у гашењу су учествовали ватрогасци из рафинерије, те из Модриче, Шамца, Оџака и Добоја, док на пожаришту дежура једно ватрогасно возило.

У Републици Српској у протекла 24 часа забиљежено је још 15 успјешних ватрогасних ангажовања на гашењу пожара, и то у Доњем Црњелову, Доњим Загонима, Пучилама, Рачи, Шепку, Каракају, Осијама, на Палама, Сокоцу, Хан Пијеску, те у Чајничу и Билећи.