latinica  ћирилица
14/08/2024 |  22:56 ⇒ 22:57 | Аутор: sputniknews.com

Мбапе погодио на дебију и донио Реалу Суперкуп Европе (ВИДЕО)

Фудбалери Реал Мадрида освојили су у Варшави Суперкуп Европе, побједом над Аталантом резултатом 2:0 (0:0). Први гол за краљевски клуб постигао је Уругвајац Федерико Валверде, док је други дјело дебитанта и суперстара Килијана Мбапеа.
Реал - Аталанта (Фото: EPA/Leszek Szymanski POLAND OUT) -
Реал - Аталанта (Фото: EPA/Leszek Szymanski POLAND OUT)

Послије успаванке у првих 45 минута и полувремена у ком су мреже мировале, у наставку су виђена оба гола.

Први је дело Федерика Валвердеа који је у 59. миинуту искористио асистенцију Винисијуса Жуниора.

Сва пажња дефанзиваца Аталанте у срцу казненог простора била је усмјерена ка Мбапеу, што је зналачки искористио и казнио Уругвајац.

Валверде је неометано ушао у петерац, а затим са два метра послао лопту у небрањену мрежу Мусоа.

Тај гол натјерао је Гасперинијеву чету, која је као освајач Лига Европе завредила да се нађе у финалу Суперкупа са освајачем Лиге шампиона, да заигра са више ризика, што је одговарало Мадриђанима.

Штопер клуба из Бергама Хиен, покушао је да изнесе једну безазлену лопту, али му је је исту "украо" Винисијус Жуниор, ког хоће да "киднапују" пребогати Арапи, да би затим Килијан Мбапе погодио на асистенцију Џуда Белингема – 2:0.

Француз је тако у свом првом мечу за Реал погодио и већ је ушао у срца навијача, док је било јасно да Аталанти нема повратка.

До краја сусрета није било промијена, а Реалова нова ера "галактикоса" са Мбапеом, Винисијусом и Белингемом је, чини се, савршено почела.