latinica  ћирилица
14/08/2024 |  18:08 ⇒ 18:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Припадници МУП-а Србије гасе пожар у Кавали у Грчкој

Припадници Министарства унутрашњих послова, који су јуче упућени у складу са захтјевом Грчке, отпочели су са гашењем пожара у Грчкој, у мјесту Кавала, у рејону Сереса.
Хеликоптерска јединица МУП - а Србије (Фото: TANJUG/Ministarstvo bez portfelja/Duško Vukajlović) -
Хеликоптерска јединица МУП - а Србије (Фото: TANJUG/Ministarstvo bez portfelja/Duško Vukajlović)

Хеликоптерска јединица МУП са хеликоптером за гашење пожара на отвореном простору Камов К-32, капацитета воде пет тона, већ је дејствовала од раног јутра и за два сата и 30 минута избацила 30 тона воде.

Припадници Хеликоптерске јединице настављају са активностима на гашењу пожара у још двије најављене акције током данашњег дана, саопштио је МУП.

- Хеликоптерска јединица МУП-а Републике Србије ангажована је на територији Републике Грчке у борби са пожарима који се тренутно дешавају у овој земљи. Грчке власти су одлучиле да смо потребнији у рејону Кавале, тако да смо данас тамо били ангажовани. Направили смо за сада два и по сата лета и избацили око 30 тона воде. Током дана нас очекује још два додатна излаза где ћемо избацити по 30 тона воде, тако да ће на крају дана количина избачене воде бити око 90 тона - изјавио је Бранко Попратњак, пилот Хеликоптерске јединице МУП-а.