latinica  ћирилица
14/08/2024 |  16:48 ⇒ 16:48 | Аутор: СРНА

Арлов: Стипендије и помоћ за српску дјецу од 3.100 евра

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручиће 23. августа на Јарињу четворомјесечне стипендије за седморо српске дјеце, те једнократну помоћ самохраној мајци Драгани Аџић, која живи са троје дјеце у прихватном центру у Лепосавићу.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Стипендије у вриједности од 2.800 евра биће уручене у 11.00 часова.

Истог дана биће уручена и једнократка помоћ од 300 евра Аџићевој, која је као десетогодишња дјевочица прогнана из Хрватске у погрому "Олуја" 1995. године, а која и након 29 година живи у прихватном центру са дјецом.

Арлов је изјавио Срни да Одбор већ девету годину, захваљујући двоје хуманих људи из Републике Српске, стипендира српску дјецу на мјесечном нивоу од по 100 евра.

- Нисмо могли да се оглушимо на молбу самохране мајке Драгане Аџић, која има троје мале дјеце од којих једно на јесен креће у први разред основне школе. Ово је наша друга једнократна донација за троје мале дјеце Драгане Аџић - навео је Арлов, те додао да је прва била у априлу.

Он је нагласио да ће Одбор овој породици помоћи колико буде у могућности како би им бар мало олакшао тежак избјеглички живот на Косову и Метохији.

Арлов је изјавио да већ много пута на Јарињу уручује помоћ и састаје се са дјецом коју помажу и њиховим породицама, а разлог је што му је приштинска полиција одбила захтјев и забранила улазак на Косово и Метохију.