latinica  ћирилица
14/08/2024 |  13:59 ⇒ 14:54 | Аутор: РТРС

Могућност плаћања новчаних казни преко електронског система

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава грађане да је успјешно завршена тестна фаза електронског плаћања новчаних казни по почињеном прекршају у саобраћају, у којој је учествовало пет полицијских станица Министарства.
МУП Републике Српске - Фото: Уступљена фотографија
МУП Републике СрпскеФото: Уступљена фотографија

- У наредном периоду у пројекат ће бити укључене све полицијске станице и грађани ће имати могућност да плате новчане казне преко електронског система (ПОС терминала) посредством платне картице на лицу мјеста - наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Како додају у саопштењу, ова могућност се уводи због плаћања новчаних казни на лицу мјеста прије свега за починиоце прекршаја који немају пребивалиште, односно боравиште у Републици Српској и БиХ, али и за грађане БиХ који желе да плате казну одмах картицом, што увелико олакшава и убрзава досадашњу процедуру плаћања новчаних казни по основу почињеног прекршаја.

- Грађани ће овом приликом имати могућност на лицу мјеста да плате педесет одсто новчане казне уз провизију у износу од 3 КМ за банкарске трошкове. Електронско плаћање новчане казне коришћењем ПОС терминала олакшава рад и полицијским службеницима, истовремено подиже ниво професионализма у пружању услуга, а починиоцу прекршаја омогућује се да платном картицом плаћају казну на лицу мјеста на једноставан начин - додаје се у саопштењу.