latinica  ћирилица
14/08/2024 |  12:28 ⇒ 12:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Припадници КФОР-а са псима обишли мост на Ибру

Припадници италијанског контигента КФОР-а данас су са специјализовано обученим псима обишли мост на Ибру у Косовској Митровици.
Мост на Ибру (фото: TANJUG/ Dopisnik KiM, fotografija niske rezolucije/ nr) -
Мост на Ибру (фото: TANJUG/ Dopisnik KiM, fotografija niske rezolucije/ nr)

Како јавља дописник Тањуга, након што су пси претражили простор на и око моста у циљу безбједносних провјера војници су заједно са псима отишли са моста, на ком у овом моменту и даље паркирана два возила карабињера, јавља дописник Тањуга.

Радови на мосту на Ибру у Косовској Митровици настављени су и данас, а патроле Кфора и Еулекса патролирају у близини.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти састао се у уторак касно поподне са командантом КФОР-а Озканом Улуташом коме је рекао да ће отварање главног моста на Ибру бити "исправно, неопходно и корисно".

Замјеник министра за инфраструктуру привремених институција у приштини Хисен Дурмиши саопштио је у уторак поподне да је примио прелиминарни извјештај о стабилности моста на Ибру у коме се наводи да је мост "стабилан, издржљив и функционалан", и да се у њему закључује да је структура моста преко реке Ибар стабилна и функционална, и да мост може да се користи без икаквих ограничења оптерећења.

КФОР је поновио да та мисија одржава стално присуство на главном мосту преко реке Ибар, као и да у Косовској Митровици и околини спроводи редовне патроле.

Навели су и да су посвећени томе да допринесу безбједном окружењу за све људе и заједнице које живе на Косову и Метохији у сваком тренутку и непристрасно, у оквиру свог дугогодишњег мандата УН.