latinica  ћирилица
14/08/2024 |  12:01 ⇒ 13:55 | Аутор: РТРС

У акцији "Уно" пронађено и одузето оружје, експлозив и муниција (ФОТО)

Полицијски службеници Управе за борбу против тероризма и екстремизма Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима полицијских управа Приједор и Градишка, у оквиру реализације оперативне акције "Уно", извршили су претресе станова, других просторија и покретних ствари на укупно седам локација на подручју Костајнице, Козарске Дубице и Градишке.
Претреси - Фото: Уступљена фотографија
ПретресиФото: Уступљена фотографија

- Реализацијом наведених активности 13. августа 2024. године, којима је обухваћено шест лица пронађено је и одузето: двије аутоматске пушке М70, један ПАП М59/66, четири преправљене пушке (кратеж), једна пушка М 48, једна малокалибарска пушка, двије зоље, осам ручних бомби, 1,5 килограма експлозива, два пиштоља, већа количина муниције различитог калибра и мобилни телефони - наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Фото: Уступљена фотографија

У саопштењу се додаје, да након документовања и комплетирања предмета надлежним тужилаштвима биће достављени извјештаји о извршеним кривичним дјелима "недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја".

Фото: Уступљена фотографија

Акција је спорведена под надзором окружних јавних тужилаштава Приједор и Бањалука, а по наредбама основних судова у Градишци.