latinica  ћирилица
14/08/2024 |  11:04 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Кустурић: Очекујем да до 14 часова на подручју Српске не буде пожара (ВИДЕО)

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић каже да са поносом може рећи да је пожар у НП "Сутјеска" угашен.
Бобан Кустурић - Фото: РТРС
Бобан КустурићФото: РТРС

- Имамо још неколико тачака активних, али у сат времена ће и то бити угашено - навео је Кустурић.

Он је рекао да су синоћ стигли да ставе под контролу и пожар у Билећи.

Истакао је да до 14 часова очекује да неће бити пожара на подручју Републике Српске.

Кустурић је изразио захвалност колегама Србије, руководству Србије и Републике Српске, као и Оружаним снагама БиХ.

Два хеликоптера специјализована за гашење пожара из Србије стигла су јуче на Тјентиште у општини Фоча гдје су се прикључила акцији гашења великог пожара на локалитету Националног парка "Сутјеска".

Пилот Хеликоптерске јединице МУП-а Јовица Михаиловић рекао је да је акција гашења пожара била успјешна јер су све снаге на терену биле у садејству и сјајно координисале.

- Морам да признам да је се све било дјелотворно, зато што је наша снага била у садејству што смо сјајно координисали са колегама из Хеликоптерског сервиса Републике Српске, као и са колегама из Оружаних снага БиХ, који су два дана били са нама - рекао је Михаиловић, који је инструктор и капетан на хеликоптеру "Супер пума".

Предсједник Удружења повратника и расељених лица Фоча Џемал Имамовић, који је донио освјежење пилотима, у намјери да им олакша посао, рекао је да је, у тренутку када је ватра захватила Тјентиште, био на Маглићу и да је свакоме тешко када види да гори Национални парк и прашума Перућица.

- За сваку похвалу је организација гашења, поготово јер су у питању Национални парк и највећа прашума Перућица. Свачија помоћ у критичним ситуацијама је добродошла - рекао је Имамовић.