latinica  ћирилица
14/08/2024 |  09:18 ⇒ 09:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Судија Зураповић не жели да прича о мечу између Србије и САД

Адемир Зураповић из Тузле, који је био дио судијске тројке на кошаркашкој утакмици у полуфиналном мечу између Србије и САД на Олимпијским играма у Паризу не жели да прича о тој утакмици и негира увјерења многих да су судије у финишу мало "погурале" амерички тим, будући да је Србија водила готово цијелу утакмицу.
Утакмица, САД - Србија (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Утакмица, САД - Србија (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

Ипак, меч је завршен резултатом 95:91 у корист Американаца, што је подигло приличну прашину, а највише примједби је упућено судијама.

Поред Зураповића, судије су у том полуфиналном мечу били још Хулио Анаја из Панаме, односно Мартинс Козловскис из Летоније.

- Нећу одговарати на такве ствари, свако нека одговара за своје поступке. Једноставно, нећу да причам о томе, да долијевам уље на ватру - рекао је Зураповић за сарајевски портал Рапорт.

Додао је да, како каже, "ако одсудиш прву фазу на Играма у Паризу, потом четвртфинале па полуфинале, па погледаш шта сам све судио на претходним Играма у Токију, мислим да то све говори".

- Сада ме очекује краћа пауза, па онда нова сезона у којој ћу поново судити на међународној сцени, у ФИБА Лиги шампиона - рекао је Зураповић.

Српски кошаркаши су на Олимпијским играма освојили бронзу, над репрезентацијом Њемачке у мечу за треће мјесто.