latinica  ћирилица
14/08/2024 |  08:37 ⇒ 08:38 | Аутор: СРНА

Правити чешће паузе током вожње због изразито високе температуре

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима и данас савјетују да, због изразито високе дневне температуре, на пут крећу рано ујутро или увече и да праве чешће паузе током вожње.
Нови режим саобраћаја - Фото: РТРС
Нови режим саобраћајаФото: РТРС

На дионици Тузла- Челић, у мјесту Лопаре, због деминерских радова до 16.00 часова саобраћај се обуставља у трајању до 30 минута уз пропуштање возила 15 минута.

Минерски радови актуелни су до 16.00 часова на улазу у Босанску Крупу из правца Бихаћа, а обуставе су петнаестоминутне.

На магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина измијењен је режим саобраћаја због санације пута. Саобраћај се одвија наизмјенично једном саобраћајном траком уз привремено постављену сигнализацију.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина, у кањону ријеке Бистрице, долазиће до повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 16.00 часова, и то два пута по пет до седам минута.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Бродар-Вишеград у тунелима "Цера три" и "Строгоник", Међеђа-Бродар у тунелу "Котва два", Добро Поље - Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене", у тунелу Трговишта на дионици Бродар - граница Републике Српске и Србије.

Режим саобраћаја измијењен је и на путевима Јоховац-Руданка, Разбој-Руданка, Руданка-Добој.

На дионици магистралног пута Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова успорено, једном саобраћајном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због рехабилитације дионице магистралног пута Хан Пијесак два- Соколац, измијењен је режим саобраћаја.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћа се једном траком, уз привремену сигнализацију, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на сат. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, због реконструкције.

Ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це", од моста Руданка, укључујући мост до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Руданка-Добој.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу дионица Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ радови су у току на магистралним путевима Витез-Травник, Кладањ-Власеница, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље и Фоча-Устиколина, као и на улазу у Жепче.