latinica  ћирилица
13/08/2024 |  18:09 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

У индустријској зони "Целпак" отворена нова сабораћајница (ВИДЕО)

У Приједору, у Индустријској зони "Целпак", отворена је нова саобраћајница.
Целпак - Фото: РТРС
ЦелпакФото: РТРС

Изграђена је и пратећа инфраструктура: канализација, водовод и освјетљење. Вриједност пројекта је већа од милион марака, а финансирала га је Влада Српске.

У Индустријској зони "Целпак" послује 29 предузећа са око 450 запослених. Нека планирају проширење производње и наводе да је квалитетна инфрастуркутра неопходна за добро пословање. На новој саобраћајници смјештена је Метална индустрија "Неомет монтажа", која запошљава 50 радника.

- Баш долази ту до наше хале, пошто је онај дио тамо све макадам, тако да, она нам је баш неопходна. Долази материјал и одлази готов производа, тако да камиони се највише крећу - рекао је водитељ производње у "Неомет монтажи" Јовица Јелисавац.

- Овај пројекат који данас званично отварамо је од значаја како за нас, тако и за град Приједор, а ја мислим, у принципу, та све нас овдје у новој индустријској зони, бавимо се било каквим стварима и производимо. Улица свака која се направи, сваки метар улице је од великог значаја за свију нас - каже директор предузећа "Роундлајнер" Осман Џамастагић.

У инфраструктуру индустријских зона у Приједору је у протекле три године уложено око пет милиона марака, каже градоначелник Слободан Јавор. Истиче да су сви пројекти урађени уз помоћ Владе Српске.

- Циљ нам је да покажемо да су нам привредници јако важни, желимо да ставимо акценат на привредну активност у нашем граду и оно што смо поносни, а то говоре резултати што се тиче само привредне активности, а то је да смо први пут у историји нашег града дошли до 15 хиљада запослених. То говори да смо трећа локална заједница у Републици Српској, испред нас су остали само Бијељина и Бања Лука - истиче градоначелник Приједора Слободан Јавор.

У плану је и реконструкција дотрајале улице која из града води ка Индустријској зони "Целпак", Алеју Козарског одреда. У току је израда пројектне документације. У реализацији тог пројекта такође очекују помоћ Владе.