latinica  ћирилица
13/08/2024 |  15:01 ⇒ 15:09 | Аутор: РТРС

Трнинић: Један или два хеликоптера биће пребачени на гашење пожара у Билећи

Један или два хеликоптера за гашење пожара биће пребачени у Билећу у наредних неколико сати, рекао је вршилац дужности директора Републичке управе Цивилне заштите Борис Трнинић.
Борис Трнинић - Фото: РТРС
Борис ТрнинићФото: РТРС

- Све оно што смо причали и упозоравали још од марта, када смо имали прве пожаре у Српској, да ће ова сезона бити сушна и да ће бити пожара, сада се и обистинило - рекао је Трнинић.

Он је додао да на иницијативу министра безбједности у Савјету министара, Ненада Нешића на хитној сједници Савјета министара једногласно одобрено прелијетање хеликопетра МУП-а Србије да помогну у гашењу пожара на овом подручју.

Каже, да је велика штета направљена у НП "Сутјеска" и да се улажу огромни напори у гашење пожара, сви су на терену - ватрогасци, припадници Цивилне заштите Српске, Хеликоптерског сервиса Републике Српске и много људи, који су уморни јер раде без престанка.

- А све због самовоље једног или два човјека који нису дозволили прелет хеликоптера МУП-а Србије у тренутку када смо то тражили јер смо знали шта може да се деси и дошли смо до тачке кључања. Сада је направљена велика материјална штета и ово је сада за неку кривичну одговорност појединаца - истакао је Трнинић.