latinica  ћирилица
13/08/2024 |  14:22 ⇒ 14:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Француска: Пуцњава код Гренобла; Четири мушкарца погођена

Четири мушкарца која су сједила близу познатог окупљалишта нарко-дилера у предграђу Гренобла Еширолу погођена су у понедјељак увече из ватреног оружја, а тројица рањених су пребачена у Ургентни центар болнице ЦХУ у Греноблу, пренијели су данас француски медији.
Полиција Француске (Фото: EPA-EFE/RONALD WITTEK/илустрација) -
Полиција Француске (Фото: EPA-EFE/RONALD WITTEK/илустрација)

Према ријечима Ерика Вејанта, тужиоца у Греноблу, четири одрасла мушкарца, која су сједила на преклопним столицама на мјесту продаје дроге у кварту Ла Луир, била су и мета пуцњаве, преноси Фигаро.

- Мушкарац старости 26 година је погођен метком у главу, други од 20 година у тијело, трећи, 19-годишњи младић тешко је рањен у ногу, док је посљедњи, младић стар 21 годину, лакше повријеђен такође у ногу - прецизирао је тужилац Вејант и додао да је само један од четворице нападнутих од раније познат полицији због трговине дрогом.

Прве три жртве су у критичном стању пребачене на одјељење реанимације у болницу ЦХУ у Греноблу.

Све жртве су погођене пројектилима калибра 9 милиметара испаљеним из пиштоља, а према првобитним тврдњама очевидаца, испаљено је укупно десетак хитаца.

Нападачи су пуцали из аутомобила марке Рено Сеник у покрету, који је убрзо након пуцњаве пронађен спаљен у четврти Виленев у Греноблу.

Тужилац је затражио од полиције одјељења за организовани и специјализовани криминал да преузме истрагу.