latinica  ћирилица
13/08/2024 |  12:33 ⇒ 14:25 | Аутор: РТРС

У Српској активно више пожара, даноноћна борба у НП "Сутјеска" (ВИДЕО)

Даноноћна борба са пожаром у Националном парку "Сутјеска" и даље траје, а данас се очекује долазак два хеликоптера већих капацитета из Србије, саопштено је из Управе цивилне заштите Републике Српске.
Гашење пожара у НП Сутјеска - Фото: РТРС
Гашење пожара у НП СутјескаФото: РТРС

Ватра је на великој шуми на локалитету Горње баре - Сиљевица на лијевој страни кањона ријеке Сутјеске.

Екипе Републичке управе цивилне заштите, Спасилачке службе Волф из Фоче, општинске Цивилне заштите општине, ватрогасци из Фоче, Гацка, радници НП "Сутјеска", те по два хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске и Оружаних снага БиХ дејствују у очекивању два хеликоптера из Србије.

У Републици Српској активна су још четири пожара која су под контролом, од којих два у Билећи - на планини Баба и на потезу Граница - Крстаче.

Општина Билећа затражила је ангажовање хеликоптера за гашење тих пожара на неприступачном терену.

У Добоју је активан пожар, али под потпуном контролом, док се ватрогасци и грађевинске машине боре са пожаром на депонији смећа у Каракају. Помоћу пумпи депонија се натапа водом из Дрине.

У протекла 24 часа у Српској су регистроване још 24 успјешне ватрогасне интервенције, између осталих на Палама, у Добоју, Бијељини, Источном Мостару, Невесињу, Гацку, Требињу.

Републичка управа цивилне заштите врши генерални мониторинг, а логистички и оперативно ангажована је на пожариштима на Зеленгори и у Билећи.