latinica  ћирилица
13/08/2024 |  11:59 ⇒ 12:08 | Аутор: СРНА

Шулић: Прњавор је увијек био привредно развијена средина

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић током данашње радне посјете Прњавору рекао је да је овај град увијек словио за средину која има развијену привредну активност и изразио задовољство што ће са градоначелником Дарком Томашем посјетити два велика привредна субјекта на подручју локалне заједнице чије је пословање на корист свих грађана Републике Српске.
Прњавор, састанак Шулић, Томаш и Симић - Фото: СРНА
Прњавор, састанак Шулић, Томаш и СимићФото: СРНА

- Један привредни субјекат је из области трговине, а други из области туризма, оба приватна иницијатива власника који су их подигли својим средствима и визијом, а од којих данас корист имају како грађани Прњавора, тако и цијеле Републике Српске", истакао је Шулић новинарима.

Он је након састанка са Томашем и предсједником Скупштине града Прњавор Жељком Симић и разговара о досадашњој сарадњи, као и будућим пројектима на подручју града, међу којима је спровођење кампање "Друштвено одговорни", подсјетио да је ово његова прва посјета Прњавору откако је добио статус града.

- Драго ми је да су републичке институције и Влада Републике Српске заједно са Народном скупштином Републике Српске препознали рад градоначелника Томаша, његовог тима и свих привредних субјеката и одобрили статус града који оправдавају и број запослених, али и развијена привреда - рекао је Шулић.

Шулић је додао да је локална управа у Прњавору посвећена и подређена како потребама грађана који живе на подручју града, тако и привредницима који овдје послују.

Томаш је прецизирао да ће са Шулићем данас посјетити предузеће "Лебурић комерц", највећи правни субјекат на подручју Прњавора према броју запослених, а које је и учесник кампање "Друштвено одговорни", те Бању Кулаши, један од највећих туристичких потенцијала града Прњавор.

- Посјетићемо и "Нашу продавницу" да бисмо министру Шулићу представили мјесто гдје се продају домаћи производи малих пољопривредних произвођача са подручја Прњавора, а за чије је функционисање све потребне услове обезбиједио град - појаснио је Томаш.

Он је похвалио ангажовање Шулића, помоћ и подршку за пројекте у Прњавору, рекавши да је то један од министара који је стално на терену, у контакту са народом, који се залаже за рјешавање проблема грађана и привредних субјеката.