latinica  ћирилица
13/08/2024 |  11:56 ⇒ 11:56 | Аутор: Агенције

Мбапе дебитује за Реал у Суперкупу Европе

Килијан Мбапе нови играч Реал Мадрида, имаће прву прилику да у сриједу игра у дресу новог клуба у Варшави у финалу Суперкупа Европе против Аталанте из Бергама.
Килијан Мбапе (фото: EPA-EFE/CHEMA MOYA) -
Килијан Мбапе (фото: EPA-EFE/CHEMA MOYA)

Мбапе је прије почетка припрема, које су на старту биле базиране на стицању кондиције, био неколико дана на одмору, док су његови саиграчи имали турнеју у САД.

На снимцима који круже друштвеним мрежама, Мбапе је спреман да започне свој нови живот у највећем клубу на свијету, који ће ''наставити да побjеђује'', рекао је предсједник Реал Мадрида Флорентино Перес.

За 25-годишњег Мбапеа меч против Аталанте, која је прошле сезоне побиједила у Лиги Европе, представља први изазов и прилику да покаже свој таленат и стање духа.

- Даћу живот за овај клуб, поносан сам што сам остварио свој сан и постао играч најбољег клуба у историји фудбала - рекао је Француз Мбапе на шпанском и додао да је сада на њему да се што боље прилагоди новом тиму.

Његов тренер Карло Анћелоти, који је под својом командом имао највеће звијезде 21. вијека, рекао је да није забринут.

 - Килијан ће донијети свој квалитет, као и свој спокој, свој став и посвећеност. Мораће да се прилагоди овом тиму, као и сви остали. Веома смо срећни што је Мбапе овдје јер има одличне квалитете и сигуран сам да се брзо адаптирати - рекао је Анћелоти.