latinica  ћирилица
13/08/2024 |  11:49 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

Акција "Горила": Због дроге и оружја ухапшене Добојлије (ФОТО)

У полицијској акцији "Горила" ухапшени су М.С. и С.Г. из Добоја и одузета већа количина дроге и оружје.
Акција "Горила" - Фото: Уступљена фотографија
Акција "Горила"Фото: Уступљена фотографија

Полицијска управа Добој је саопштила да су јуче ухапшени С.Г. из Добоја, због неовлаштене производње и промета опојних дрога и М.С. такође из Добоја, због истог дјела али и недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

Они су ухапшени у оквиру оперативне акције "Горила" а која је спроведена у оквиру акције "Плантажа 2024".

Фото: Уступљена фотографија

- На основу Наредбе Основног суда у Добоју извршен је претрес на више локација, приликом чега је пронађено и одузето: три пакетића са садржајем материје која асоцира на марихуану укупне тежине од 48,9 грама, једна аутоматска пушка са оквиром у којем су се налазила 24 метка, 30 комада муниције за аутоматску пушку, предмети који су намијењени за паковање опојне дроге и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела. Службеници Полицијске управе Добој, 30. јула на подручју града Добоја пронашли плантажу са 813 засађених стабљика које својим изгледом асоцирају на стабљике индијске конопље дужине од 50 до 140 цм - наводе из полиције.

Фото: Уступљена фотографија

- По комплетирању предемета против наведених лица Окружном јавном тужилаштву Добој биће достављен извјештај о извршеним кривичним дјела - наводе из полиције.