latinica  ћирилица
12/08/2024 |  21:17 ⇒ 21:17 | Аутор: РТРС

Кошарац: Усвојена одлука на основу које ће бити омогућено ангажовање хеликоптера из Србије

Вечерас смо на Савјету министара коначно усвојили одлуку на основу које ће бити омогућено ангажовање хеликоптера из Србије у гашењу пожара у НП Сутјеска, написао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац на свом инстаграм налогу.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- Подржали смо одлуку којом тражимо међународну помоћ за заштиту и спашавање у гашењу пожара, односно помоћ од Србије, Хрватске, Црне Горе и свих земаља са којима БиХ има потписане споразуме и меморандуме о сарадњи у заштити и спашавању и кроз процедуре Механизма за цивилну заштиту ЕУ. За сада нам је само Србија понудила помоћ у гашењу пожара и спрјечавању катастрофалних посљедица по НП Сутјеска - рекао је Кошарац.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Кошарац је "захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу, премијеру Србије Милошу Вучевићу, институцијама и грађанима Србије, који су поново показали сензибилност и спремност да нам помогну у изузетно тешкој ситуацији узрокованој пожарима".

- Захваљујући одличној сарадњи и односу предсједника Српске Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића, Српска увијек може рачунати на помоћ братске Србије, на чему смо неизмјерно захвални - поручио је Кошарац.