latinica  ћирилица
12/08/2024 |  18:07 ⇒ 21:50 | Аутор: РТРС

Цвијановић упутила писмо Конаковићу и Хелезу: Хитно и без одгађања одобрите долазак хеликоптера из Србије

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је писмо министру иностраних послова и министру одбране у Савјету министара Елмедину Конаковићу и Зукану Хелезу са захтјевом да хитно и без одгађања одобре долазак хеликоптера из Србије, који већ данима чекају одобрење, како би помогли у гашењу пожара у рејону Националног парка "Сутјеска".
Жељка Цвијановић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Жељка ЦвијановићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Цвијановић је упозорила да "и поред ангажовања свих расположивих ресурса Републике Српске и БиХ, пожар у Националном парку Сутјеска и даље букти, а активирали су се и нови на подручју Херцеговине".

- Ситуација је све тежа и дословно сваки минут даљег сулудог оклијевања да се прихвати помоћ може довести до несагледивих посљедица. Уколико у најскоријем могућем року не будете одобрили долазак неопходне помоћи, дужна сам Вас упознати да нећете сносити само политичку, већ и кривичну одговорност - навела је Цвијановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановић је истакла да је "ово одавно превазишло све границе политике и прерасло у непријатељски чин и свјесну опструкцију која може да доведе и до директног угрожавања грађана и њихове имовине".

- Доста је политиканства, доста је изговора и избјегавања да прихватите понуђену помоћ Србије, предузмите хитно неопходне радње - поручила је Цвијановић.