latinica  ћирилица
12/08/2024 |  15:52 | Аутор: РТРС

"Бијељина Handball Куп 2024": Готово пола Европе у Семберији

Рукометни турнир "Бијељина Handball Куп 2024" може да почне овог тренутка, саопштили су из Рукометног клуба Бијељина, који ће од 16. до 18. августа ове године бити домаћин рукометне младости која долази из готово пола Европе.
Бијељина Handball Куп 2024 - Фото: РТРС
Бијељина Handball Куп 2024Фото: РТРС

Током тродневног такмичења наступиће преко 1.700 младих рукометаша и рукометашица који долазе из 12 земаља, и то Француске, Мађарске, Румуније, Аустрије, Словеније, Сјеверне Македоније, Бугарске, Србије, Хрватске, Украјине, Црне Горе и БиХ.

- Сигурни смо да ћемо и овај пут бити истински домаћини као што смо били и у ранијем периоду. Ми смо поносни на овај турнир, који је већ постао традиционалан и који је један од респектабилнијих у Европи. Срећни смо што редовно шаљемо најљепшу слику из Бијељине и Републике Српске и сви једва чекају да дођу на нашу манифестацију - рекао је Богдан Ранкић, предсједник Рукометног клуба Бијељина.

На овогодишњој смотри учествују 103 екипе, а осим дјечака као и ранијих година наступиће и дјевојчице.

- Такмичење ће се одржати у шест старосних категорија код дјечака, односно пет код дјевојчица. Сви они са великим нестрпљењем чекају почетак турнира, који из године у годину, привлачи велику пажњу код бројних љубитеља рукомета. Сигуран сам да ће ово бити велики сепктакл, да ће осим борбе за трофеј ови клинци имати прилику и за дружење - нагласио је Обренко Миљковић, који је један од најзаслужнијих за организацију овог квалитетног турнира.

Овогодишњи промотери биће некадашњи рукометни мајстори Недељко Јовановић и Иван Лапчевић, као и својевремено сјајна рукометашица Љиљана Кнежевић.