latinica  ћирилица
12/08/2024 |  15:41 ⇒ 15:42 | Аутор: РТРС

Припреме за Свесрпски куп: Oчекује се велики спектакл у Бањалуци

Предстојећи Свесрпски куп за рукометаше и рукометашице, који ће се одржати 12. и 13. септембра у Бањалуци, био је тема састанка предсједника Рукометног савеза Републике Српске Маринка Умичевића са менаџментом Спортског центра "Борик" којег успјешно води директор Ненад Талић.
Рукомет - Фото: РТРС
РукометФото: РТРС

Првог дана такмичења, 12. септембра биће одиграна два мушка полуфинала - Војводина - Партизан, те Борац М:тел - Слога.

Дан касније прво ће бити одигран финални дуел између рукометашица бањалучког Борца и Црвене звезде из Београда, а потом меч за побједника Свесрпског купа у конкуренцији рукометаша.

- Нема никакве дилеме да ће ово бити истински спектакл који ће се одиграти у дворани "Борик". Очекујемо велики број гледалаца, а дуел између Војводине и Партизана ће се рачунати и за Суперкуп Србије, и то је први пут да се игра изван Србије. Вјерујем да ћемо Свесрпски куп организовати на најбољи могући начин и сигуран сам да ће наши пријатељи из Спортског центра "Борик" са своје стране све учинити да организација прође за чисту десетку - рекао је Умичевић.

Он је изразио очекивање да ће велики допринос овом догађају дати и људи из РК Борац и ЖРК Борац који су дио ове приче.

Умичевић је овом приликом посебно апострофирао велику помоћ у организацији коју је добио од предсједника Републике Српске Милорада Додика.

- Тешко бисмо могли организовати Свесрспки куп да нам није изашао у сусрет предсједник Српске, који је уједно и предсједник Организационог одбора. Најискреније му се захваљујем и још једном је потврдио да има велико разумијевање и да неизмјерно воли спорт, а и сам је својевремено био успјешан кошаркаш - навео је Умичевић.

Ненад Талић, директор Спортског центра "Борик" истакао је да ће бањалучки "храм спорта" бити спреман за Свесрпски куп.

- Раније смо најавили да ћемо замијенити паркет који је стар већ 50 година. Убијеђен сам да ћемо све на вријеме окончати, и да ће дворана бити потпуно спремна за овај рукометни спектакл - изјавио је Талић.

Орагнизатор Свесрпског купа је Рукометни савез Републике Српске, док су технички организатори РК Борац М:тел и ЖРК Борац.