latinica  ћирилица
12/08/2024 |  15:19 | Аутор: СРНА

Шпирић: Oсновна оружја српских непријатеља - лажи и подметања

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић оцијенио је данас да су основна оружја непријатеља Републике Српске и Дејтонског споразума - лажи и подметања.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

- Очигледно је да су се непријатељи Републике Српске и Дејтонског спотразума на брзину пробудили. Кад нестане аргумената, онда су лажи и подметања њихово основно оружје - рекао је Шпирић, реагујући на низ увреда које је члан њемачког Бундестага Михаел Бранд упутио на рачун Српске, њених институција и предсједника Милорада Додика лично, али и Србије и Русије.

Зато, поручио је Шпирић, ове изјаве треба схватити као позив Србима да буду јединствени и да буду заједно у овим тренуцима који им нису наклоњени.

Бранд је за сарајевско "Ослобођење" изнио низ увреда и злурадих коменатара на рачун Српске, њених институција и предсједника Републике Милорада Додика лично. За Дејтонски споразум је рекао да је ријеч о "неправедном договору који је наградио ратне злочине" и који "крши основне европске и западне вриједности", те позвао Њемачку, ЕУ, НАТО, ОХР и друге да се "заузму за народ и буду против лоших момака" у БиХ.