latinica  ћирилица
12/08/2024 |  14:24 ⇒ 14:24 | Аутор: sputniknews.com

Путин поставио задатак војсци: Истјерајте противника из Курске области

Предсједник Русије Владимир Путин одржао је састанак о ситуацији у Курској области, рекавши да је тренутно главни задатак руске војске да истера противника са територије региона.
Владимир Путин (фото: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) -
Владимир Путин (фото: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

- Оцјена актуелних дешавања треба да буде изнијета и то ће бити урађено, али сада је најважније решавање актуелних задатака на основу прогноза развоја ситуације. Главни задатак свакако стоји пред Министарством одбране: да истјерају противника са наших територија и да заједно са пограничном службом обезбиједе поуздану заштиту државне границе - рекао је руски лидер.

Један од главних задатака у области је и пружање подршке људима, којима је неопходна помоћ и заштита, додао је руски предјседник.

Путин је оцијенио да Запад ратује са Русијом рукама Украјинаца.

- Ситуација у Курској области показује зашто је кијевски режим одустао од мировних приједлога Москве и посредника - рекао је руски лидер-

Констатовао је да Кијев испуњава жеље својих "западних господар"а.

- Такве акције имају главни војни циљ, а то је да зауставе офанзиву наших трупа чији је циљ потпуно ослобађање ЛНР и ДНР, територије Новорусије - констатовао је Путин.

Он је додао да са Кијевом, који напада цивиле и објекте нуклеарне енергије, нема о чему да се разговара.

Путин је поручио да ће противник добити одговор какав заслужује, те да ће сви циљеви који стоје пред Русијом бити остварени.

- Федерална служба безбједности, заједно са Националном гардом Русије, мора да обезбиједи режим противтерористичке операције и ефикасну борбу против диверзантских и извиђачких група противника - рекао је предсједник на састанку.