latinica  ћирилица
12/08/2024 |  13:33 ⇒ 13:33 | Аутор: СРНА

У Требињу низ манифестација поводом славе града - Преображења

Прослава најсвечанијег дана у Требињу - Преображења Господњег, славе града и Саборног храма почеће у недјељу, 18. августа, отварањем сајма меда и вина, након чега ће услиједити низ манифестација уз традиционалну литију улицама града.
Требиње - Фото: СРНА
ТребињеФото: СРНА

Из требињске Градске управе су најавили да ће 18. августа на Тргу слободе у 16.30 часова бити отворен "Херцег фест", сајам, вина, меда и традиционалних производа, а затим у 18.00 часова у Културном центру Требиње биће отворена изложба фотографија десет излагачких сезона Културног центра, под називом "x10".

Празнично вечерње је у 19.00 часова у Саборном храму Светог преображења Господњег, а потом ће у 20.30 часова у Музеју Херцеговине бити отворена изложба "Иконе из школе Рафаиловић – Димитријевић".

На празник Светог преображења Господњег у понедјељак, 19. августа, Света архијерејска литургија у Саборном храму почеће у 9.00 часова, након чега ће бити уприличено ломљење славског колача и полагање цвијећа на Споменик браниоцима Требиња од 1991. до 1996. године.

Организатори су најавили да ће у 11.00 часова у Дучићевој улици бити организована промоција домаћих производа "Наше је боље".

Свечана сједница Скупштине града биће одржана у 12.00 часова у требињском Културном центру.

Празнично вечерње у Саборном храму почеће у 20.00 часова, а потом ће услиједити свечана литија улицама града.

Преображенске свечаности се завршавају концертом Пеђе Јовановића на требињском Тргу слободе од у 21.40 часова.

Организатори свечаности су град Требиње и Црквена општина Требиње.