latinica  ћирилица
12/08/2024 |  13:06 ⇒ 13:07 | Аутор: СРНА

Випотник: Није вријеме за распиривање политичких пожара

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојан Випотник истакао је за да је у сталном контакту са руководством Националног парка "Сутјеска" и настоји да, у складу са капацитетима и надлежностима, помогне да се пожар који пријети да изазове несагледиву еколошку штету стави под контролу, те оцијенио да није вријеме за распиривање политичких пожара.
Бојан Випотник - Фото: РТРС
Бојан ВипотникФото: РТРС

- Бескрајно сам захвалан Хеликоптерском сервису Републике Српске, МУП-у Републике Српске, припадницима ватрогасних јединица, као и припадницима Оружаних снага БиХ који су се придружили надљудским напорима да се пожар у близини Националног парка Сутјеска стави под контролу - рекао је Випотник.

Он је још једном позвао колеге у Сарајеву да без одлагања допусте ангажман хеликоптера из Србије или било које друге земље у региону која је спремна да помогне да се овај пожар угаси.

- Крајње је вријеме да нам се колеге из Савјета министара придруже у гашењу ватре која пријети да уништи овај бисер свјетске природне баштине. У вријеме кад стварни пожари букте, није вријеме за распиривање политичких пожара - поручио је Випотник за Срну.

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић рекао је јутрос за Срну да се пожар у НП "Сутјеска" код Фоче проширио током ноћи и да је активан још један на територији Билеће, те апеловао да се одобри долазак хеликоптера из Србије без чије помоћи пожар неће бити стављен под контролу, што у овом тренутку не дозвољава Сарајево и министар Елмедин Конаковић.