latinica  ћирилица
12/08/2024 |  11:58 ⇒ 12:39 | Аутор: СРНА

Вулић: Бранд своје прљаве мисли, ријечи и руке да држи подаље од српског народа

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да константни рад на распакивању Дејтона, те истјеривање Срба и Хрвата са подручја БиХ не јењава, тако да не изненађују изјаве острашћених чланова Бунденстага попут Михаела Бранда, кога је позвала да се држи подаље од српског народа.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Реагујући на увредљиве изјаве члана Бундестага Михаела Бранда на рачун руководства Републике Српске, Србије и Русије, Вулићева је Срни рекла да се нацистичка Њемачка кроз историју потрудила да докаже како се понашају "лоши момци" и како изгледа геноцид и све то убијањем, стријељањем, мучењем и осталим свирепостима над страдалничким српским народом.

- Михаел Бранд треба да научи нашу народу изреку - није важно шта каже, већ ко каже! Од џукеле која се залаже за исламску БиХ, од џукелетине којој не сметају параџемати по Федерацији БиХ и потенцијална активација радикализма не изненађује што му сметају српски предсједници - истакла је она.

Вулићева је поручила овом члану Бундестага да се залаже за свој или који год жели народ, а да своје прљаве мисли, ријечи и руке држи подаље од српског народа.

- Живјеће српски народ и наши предсједници Милорад Додик и Александар Вучић. Живјеће Српска и Србија. Мржња Бранда и њему сличних инспирација су и инат за будућност српске нације - констатовала је она.

Бранд је у интервјуу за сарајевско Ослобођење изнио низ увреда и злурадих коменатара на рачун Републике Српске, њених институција и предсједника Републике Српске Милорада Додика лично.

Он је за Дејтонски миривни споразум рекао да се ради о "неправедном договору који је наградио ратне злочине" и који "крши основне европске и западне вриједности", те позвао Њемачку, ЕУ, НАТО, ОХР и друге да се "заузму за народ и буду против лоших момака" у БиХ.