latinica  ћирилица
12/08/2024 |  10:29 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Посљедње припреме за званично отварање Ски-центра "Игришта" код Власенице (ВИДЕО)

У току су посљедње припреме за званично отварање Ски-центра "Игришта" код Власенице, у чију изградњу је до сада уложено 36.000.000 марака.
Ски-центар Игришта - Фото: РТРС
Ски-центар ИгриштаФото: РТРС

У рад је свечано пуштена жичара-шестосјед која је за све госте бесплатна за панорамску вожњу, док ће наредних викенда сви држављни БиХ имати попуст од 50 одсто, као и на Јахорини.

Поред шестосједа туристима се током љетне сезоне на располагање стављају и адреналински садржаји.

Отварање Ски-центра Игришта код Власенице у који је уложено 36 милиона марака, историјски је моменат за цијелу регију, од Бијељене, Зворника, Власенице и Хан Пијеска до Сокоца.

Поред шестосједа присутне су нове инфраструктурне инвестиције - прилазни пут, три скијашке стазе, ски бифе и адреналински садржаји попут тјубинга и скај дајва. Ски-центар радиће викендом током љетне сезоне. Мјештани Власенице одушевљени.

Намјера је да се и на "Игриштима" развије љетни туризам. Највише се рачуна на долазак туриста из Србије, посебно из Београда. На томе заједнички раде ОЦ Јахорина и општинске власти у Власеници.

И док се приводе крају радови на асфалтирању прилазног пута ,дотезању ски стаза и пуњењу вјештачког језера које ће обезбиједити несметано скијање током цијеле зимеу, туристи ће до краја љета уживати у рекреацији, адреналинским садржајима и природним љепотама.