latinica  ћирилица
12/08/2024 |  07:50 | Аутор: СРНА

Отварање Сајма књига на Тргу Србије у Источном Новом Сарајеву

Сајам књига биће отворен данас на Тргу Србије у Источном Новом Сарајеву у организацији Матичне библиотеке Источно Сарајево.
Књиге - Фото: РТРС
КњигеФото: РТРС

Сајам ће трајати до 15. августа, а организован је у оквиру манифестације "Љето у Источном Новом Сарајеву", чији је покровитељ ова општина.

Излагачи ће бити издавачи и књижари из Републике Српске, као библиотеке које се баве издавачком дјелатношћу, док су планирани и књижевни сусрети и промоције, наводи се у саопштењу ове културне установе.

Сајам књига биће свечано отворен у 19.00 часова бесједом пјесника Ђорђа Сладоја "Под дигиталном опсадом", након чега ће Сладоје одржати пјесничко вече.

Сутра, другог дана Сајма, на Тргу Србије биће одржана промоција "Екс-Ју рок енциклопедије 1960-2023", коју је приредио Петар Јањатовић, те предавање Дарка Ковачевића "Умјетност приповиједања: сјећање на Пола Остера".

Трећег дана Сајма, 14. августа, биће промивисана књига "Жалосна радост" Јоване Лазовић, а након тога и књига "Заборављена Милица Мирон" приређивача Маријане Петронић.

Првог и четвртог дан Сајма књига "Завод за уџбенике и наставна средства" организоваће програм за најмлађе "Шарене совице".

Програм ће бити одржаван од 18.30 часова.

У случају кише, књижевне вечери и промоције биће одржане у интернет читаоници Матичне библиотеке Источно Сарајево, напомињу из Библиотеке.