latinica  ћирилица
11/08/2024 |  08:15 ⇒ 08:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Дизни најавио бројна изненађења, открио и назив филма Аватар 3

Дизни је открио детаље о наставцима чувених филмова од Ратова звезда, Шашавог петка, до Фроузен и Приче о играчкама, као и наслов трећег дијела Аватара, најављено је на великој конвенцији коју је компанија организовала за фанове у Калифорнији у близини Дизиниленда.
Дизни (Фото: EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA/илустрација) -
Дизни (Фото: EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA/илустрација)

Редитељ Џејмс Камерон изјавио је да ће се трећи наставак чувеног филма звати Аватар: Ватра и пепео и нагласио да нови филм није оно што публика очекује, али дефинитивно је оно што жели, преноси Би-Би-Си.

Звијезде комедије "Шашави петак" из 2003. Линдзи Лохан и Џејми Ли Кертис такође су се појавиле на скупу да промовишу нови "Шашави петак", чија би премијера требало да буде 2025. године.

Редитељ Аватара се, на изненађење свих, појавио на скупу заједно са звијездама научнофантастичног серијала као што су Зое Салдана и Сем Вортингтон.

Научнофантастични еп, који би требало да буде објављен 19. децембра 2025., долази након Аватара из 2009. и његовог наставка Аватар: Пут воде из 2022. године.

Према његовим ријечима, прерано је за приказивање и дијељење снимка, али не и да се открију неки детаљи из Аватара Ватра и пепео.

- Видјећете много више Пандоре, планете, које никада раније нисте видјели - рекао је Камерон.

Лохан и Кертис дочекане су овацијама на осмој Дизни конвенцији који се одржава од 9. до 11. августа у Конгресном центру Анахајм у Калифорнији.

Кертис је наставак комедије "Шашави петак" о мајци и ћерки које мијењају тијела захваљујући магичном кинеском колачићу среће, описала као "забавнији и емотивнији" од филма из 2003. године.

- Нас двије смо остале у контакту током година и веома смо блиске, тако да се осјећам као да настављамо тамо гдје смо стале, што је заиста прелијепо - рекла је Лохан.

Публици су приказане три сцене из новог филма.

У новом филму лик који игра Линдзи Лохан - Ана Колма има ћерку.

"Шашави петак", заснован на роману Мери Роџерс из 1972. године снимљен је и 1976. године, када су у њему глумиле Џоди Фостер и Барбара Харис.

За нови филм Ратови звезда, Мандалориан, извршни продуцент Дејв Филони рекао је да је снимање почело "прије неколико недјеља“ и да би требало да буде готово у мају 2026. године.

- Враћамо Ратове звијезда на велики екран - рекао је Филони.