latinica  ћирилица
10/08/2024 |  21:08 ⇒ 21:23 | Аутор: РТРС

Завршница Европског првенства у боксу; Руски боксери са највише успјеха (ВИДЕО)

Посљедњи је такмичарски дан Европског првенства у боксу за кадете, које се одржава у Бањалуци. Највише успјеха имају боксери из Русије.
Бокс - Фото: РТРС
БоксФото: РТРС

Навијање и сјајна атмосфера на финалним мечевима шампионата Европе у боксу за кадете.

Више од 400 такмичара из 32 државе, боре се одличја.

Највише успјеха имају млади руски боксери, чак њих 14 изборило је пласман у финале.

Аликан Гаракоев шампион је Европе до 44 килограма.

- Срећан сам и задовољан. Искрено, очекивао сам побједу. Што се тиче организације, све је супер, атмосфера је супер. Ми руски боксери се држимо заједно и навијамо једни за друге - истиче Гаракоев.

За већину ових младића, ово је прво велико такмичење у каријери.

Егор Чертисовтев из Молдавије, одушевио је све борбеношћу али и завидном техником за своје године.

- Меч је био јако тежак, противник из Енглеске је доста виши од мене. Користио сам своју брзину и технику и заслужено славио - екао је Чертисовтев.

И боксери из Србије имали су запажен наступ. Мирјана Мастиловић долази из Гацка. Освојила је бронзану медаљу у категорији до 64 килограма.

Тина Полетан један је од најбољих судија у региону, имала је прилику да дијели правду на највећим свјетским такмичењима.

О првенству у Бањалуци, има само најљепше ријечи.

Челни људи Европског бокса, задовољни организацијом такмичења.

Боксерски клуб Славија, још једном је положио испит. У Славији не крију да им је пуно срце када виде салу пуну боксера са свих страна Европе.

- Не морам да кажем ништа, слика говори више од ријечи. Честитке организаторима, ово јесте кадетско првенство Европе, али по свему, превазилази ово такмичење - истакао је Јоанис Филипатос, предсједник Европске боксерске конфедерације.

Из Европске боскерске конфередерације поручују да би Бањалука могла да буде домаћин и неког значајнијег такмичења, попут шампионата Европе у боксу за сениоре.