latinica  ћирилица
10/08/2024 |  17:05 ⇒ 20:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Селектор Њемачке похвалио Србију: Играли смо против најбољег тима на Олимпијским играма

Селектор кошаркашке репрезентације Њемачке Гордон Херберт изјавио је данас да је Србија најбољи тим на Олимпијским играма у Паризу.
Гордон Херберт (фото: EPA-EFE/Henrik Montgomery SWEDEN OUT) -
Гордон Херберт (фото: EPA-EFE/Henrik Montgomery SWEDEN OUT)

- Није се завршило како смо жељели, али ови момци су за три године дали своју душу и срца. Били смо права породица. Честитке Србији, нека ми Французи опросте... Америка и Француска су у финалу, а ми смо играли против најбољег тима на Играма - рекао је Херберт новинарима у Паризу.

Он је изјавио да је тужан, пошто му је утакмица против Србије била посљедња на клупи репрезентације Њемачке с којом је прошле године постао свјетски првак.

Херберту је истекао уговор и он ће од сљедеће сезоне бити тренер Бајерна из Минхена.

- Тужан сам, јер је ово крај пута. Било је ово невјероватно путовање са овим људима, овим играчима. Ситуација о којој као тренер можете само да сањате. Та утакмица са Француском нас је "угризла за задњицу". Био сам фрустриран, могао сам да урадим бољи посао и да добијемо утакмицу. Тај меч је узео данак, али морамо да памтимо шта је овај тим урадио за три године. Играли смо сјајну кошарку, дали смо све од себе - закључио је Херберт.

Кошаркашка репрезентација њемачке поражена је данас од Србије у мечу за бронзу на ОИ резултатом 93:83.